– Men ingen i Trauma-drakt skal vises bort, slår klubblederen i Tromøy IL fast.
I september går en tiårig avtale mellom Trauma og Østre Tromøy trim og idrettsklubb, nå Tromøy IL, ut. Da banen ble bygget for ti år siden mottok idrettsklubben 250.000 kroner mot å gi Trauma 15 timer treningstid hver uke i ti år. Fordelt på 42 uker i året tilsvarer det en timepris på rett i underkant av 40 kroner. Da en videreføring avtalen ble forhandlet om i vinter, valgte idrettsforeningen Trauma å ikke fortsette leieforholdet.

Må ha noe igjen

– Vi har noen timer ledig som vi kan leie ut å da er det opp til oss å sette betingelsene, ikke leietakere. Vi kan ikke låne ut vårt anlegg til andre uten å ha noe igjen for det, sier leder Geir Støylen i Tromøy IL til Lokalavisen Geita.
I en epost til fotballgruppa i Trauma kommer det frem at Trauma ble tilbudt ni timer i uka til 150.000 kroner i år, uten brøyting av banen. Klubben skal også ha gitt beskjed til Trauma at Tromøy IL i fremtiden ikke ønsker ha Trauma-lag på barneskolenivå på Sandnes stadion, og at en avtale i så fall ville gjelde ungdoms- og seniorlag.

Ryktespredning

I kjølvannet av forhandlingene, som Trauma valgte å avslutte, har det oppstått rykter om at klubblederen i øst har satt betingelsene alene. Støylen tilbakeviser at han på egenhånd har satt foten ned for Trauma ved å sette baneleien høyt.
– Slik avgjørelser blir selvfølgelig diskutert og vedtatt av styret. Denne saken var

page1image26342912

enstemmig, så leder hadde full dekning for forhandlinger med Trauma. Det fungerer ganske greit i vår klubb sånn. Det er ikke som ryktene sier i Trauma at det er Støylen som har satt betingelsene, sier han.
Ifølge klubblederen er prisnivået satt etter å ha sjekket prissetting andre steder. Trauma ble tilbudt baneleie på 400 kroner timen fra september i år. Støylen viser til Hakadal IL på østlandet, som tar 700 kroner timen i sommerhalvåret og to tusen kroner timen i vinterhalvåret.

Ikke upris

Støylen mener Traumas fotballgruppe ga uttrykk for at prissettingen var forståelig og ikke uventet da den ble lagt frem.
– Det var vel andre ting som etter hva jeg skjønte var vanskelig å godta, sier han. Ifølge Støylen lempet styret i Tromøy IL på betingelsene for Trauma i ny behandling av saken. Han legger til at det må være opp til styret i denne klubben å avgjøre hva de ønsker. Støylen forteller at kunstgressdekket på Sandnes stadion snart skal byttes ut. Han opplyser at det koster ca. to millioner kroner å gjøre, og mener at baneleie på 400 kroner timen ikke er en upris.

– Det koster oss mellom 300.000 og 400.000 å holde i orden dette anlegget, sier han.
– Ingen skal vises bort
I ryktene som går blir det også hevdet at unger som er på kunstgresset på Sandnes stadion i Trauma-drakt vil bli vist bort. Støylen avfeier ryktene med å kalle det tull og tøys. Endringen handler om at det ikke vil være organisert trening i regi av Trauma fra 1. september i år. Klubblederen sier at ingen vil risikere å bli bedt om å gå, om de skulle ha på seg Trauma-klær.

– Ingen unger blir bortvist, vi kan velg gå med de klærne vi vil i fritiden, kontrer han.
Han forteller videre at årsmøtet i klubben i 14/15-sesongen vedtok at det skal satses på fotball fra 1. til 7.-klasse på Sandnes. Det har lenge vært stilt spørsmål ved om det i det hele tatt er nok unger til å ha fotballag både i Trauma og Tromøy IL.

– Vår vurdering er at det er nok spillere til å ha lag i 1. til 7.-klasse, samtidig som vi alltid har vært åpne for samarbeid med Trauma dersom en av klubbene skulle ha for mange eller for få spillere i noen årskull, sier han.

Gjengies med tillatelse av

Lokalavisen Geita